Caisele uscate sunt un mod delicios de a crește imunitatea și de a ne feri de infecții, dereglări metabolice, boli de inimă și cancer.
Curmale este fructul produs de palmierul Phoenix dactylifera. Fructul său este dulce, datorită cantității de 70% de zahăr pe care o conține. Curmalele sunt bogate in calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu, Curmalele echilibreaza sistemul nervos, combat cancerul abdominal, au un efect tonic asupra organismului si regleaza greutatea corporala.
Aceste fructe de pădure de culoare roşiatică sunt originare din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.
Merisoarele sunt un dar al naturii. In afara de gustul lor delicios, sunt foarte bune pentru organismul uman. Datorita numeroaselor beneficii pe care le au asupra sanatatii, unele state din America, considera merisoarele printre putinele superfructe existente în lume.
Smochinele uscate sunt o gustare cu gust dulce, intens, textura granulata, bogate in substante nutritive esentiale. O ceasca cu smochine uscate contine 241 mg calciu sau 24% din doza zilnica recomandata, 14.6 grame de fibre, 371 calorii, 1 gram de grasimi si 95 grame de carbohidrati.
Cu un nivel de antioxidanti mai ridicat decat alte fructe deshidratate, ciresele pot preveni numeroase afectiuni inflamatorii: de la durerile musculare care apar dupa un efort fizic pana la artrita si guta. In plus, ciresele uscate contin si cantitari mari de fibre si acid folic.
Bogate in fibre, vitamina A si potasiu, prunele uscate sunt folosite de mult timp in tratarea constipatiei. In plus, contin si beta caroten, antioxidant care poate juca un rol important in prevenirea artritei si a cancerului la colon.
Stafidele sunt considerate cele mai bune fructe uscate...
Ca perioada a anului, macul de camp infloreste din luna mai pana in luna iulie...